Recept

Žloutková piškotová kolečka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 56973
Kategorie: Cukroví

Ingredience

Na těsto
100 g Cukr moučkový
3 polévková lžíce Kakao
100 g Máslo čerstvé
180 g Mouka pšeničná hladká T 650
9 ks Vaječný žloutek slepičí
Na náplň
80 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
3 polévková lžíce Med včelí
80 g Mléko plnotučné sušené
100 g Ořechy vlašské
2 dl Voda pitná
Na ozdobení
200 g Poleva čokoládová

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 257 kcal
Kilojoule 1 074kJ
8% Sacharidy 28 g
19% Tuky 14 g
1% Sodík 26 mg
10% Bílkoviny 6 g

Žloutková piškotová kolečka postup přípravy receptu:

1

Volně změklé máslo pokrájíme na kousky do misky, přidáme cukr a vše vyšleháme do pěny. Přidáme žloutky, přisypeme prosátou mouku s kakaem a dobře promícháme, aby se kakao dobře spojilo se všemi surovinami.

2

Těsto naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou. Tvarujeme přiměřeně velká kolečka na plech, vyložený pečicím papírem. V předehřáté troubě pečeme 15 minut při 180 stupních. Upečená kolečka necháme vychladnout na plechu, poté je sloupneme z papíru.

3

Do kastrůlku vlijeme studenou vodu, ihned přisypeme sušené mléko, cukr, med, vanilkový cukr a pomleté ořechy. Za stálého míchání povaříme na hustou náplň.

4

Připravenou náplní plníme půlku upečených koleček, poté je spojíme s druhou půlkou. Nakonec kolečka ozdobíme v horké vodní lázní rozpuštěnou čokoládou.

Poznámka

Servírujeme studené. Z připraveného těsta můžeme péct také podlouhlé piškoty. Potravinářským sáčkem s hladkou trubičkou stříkáme na papírem vyložený plech podlouhlé tvary. Dále už postupujeme stejným způsobem, jako tomu bylo při pečení koleček.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept