Sýrový krém s hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrový krém s hříbky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 56977 |
Kategorie: | Paštiky, Aspiky, Teriny |
Ingredience
160 g | Hříbky čerstvé |
80 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
400 g | Sýr Čedar |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 505,5mg |
Draslík | 309,9mg |
Vláknina | 480,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hříbky čerstvé, Sýr Čedar, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrový krém s hříbky postup přípravy receptu:
1 | Sýr nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme 2 hodiny odležet. Hříbky očistíme, pokrájíme na plátky, podusíme na másle a dáme zatím stranou. V jiné pánvi rozehřejeme 50g másla, přilijeme mléko se sýrem, zahříváme, mícháme, dokud se sýr neroztaví, mléko částečně neodpaří a vše se nespojí v jednolitou hmotu. Pánev odstavíme a důkladně vmícháme žloutky. Krém nalijeme do předehřátých mističek, povrch ozdobíme plátky hříbků a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Podáváme s bílým chlebem.