Jednoduchý recept

Sýrový krém s hříbky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 56977
Kategorie: Paštiky, Aspiky, Teriny

Ingredience

160 g Hříbky čerstvé
80 g Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
400 g Sýr Čedar
4 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 685 kcal
Kilojoule 2 866kJ
2% Sacharidy 7 g
79% Tuky 59 g
32% Sodík 638 mg
58% Bílkoviny 33 g

Sýrový krém s hříbky postup přípravy receptu:

1

Sýr nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme 2 hodiny odležet. Hříbky očistíme, pokrájíme na plátky, podusíme na másle a dáme zatím stranou. V jiné pánvi rozehřejeme 50g másla, přilijeme mléko se sýrem, zahříváme, mícháme, dokud se sýr neroztaví, mléko částečně neodpaří a vše se nespojí v jednolitou hmotu. Pánev odstavíme a důkladně vmícháme žloutky. Krém nalijeme do předehřátých mističek, povrch ozdobíme plátky hříbků a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Podáváme s bílým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept