Pilaf z prosa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pilaf z prosa
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 56980 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
120 g | Datle |
40 g | Dýňová semínka |
30 g | Olej sezamový |
130 g | Ořechy Kešu |
100 g | Paprika oranžová |
1 g | Pepř černý mletý |
50 g | Pomerančová kůra |
50 ml | Pomerančová šťáva |
400 g | Proso loupané - jáhly |
8 g | Sůl |
600 ml | Voda pitná |
8 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 639,7mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Datle, Dýňová semínka, Olej sezamový, Ořechy Kešu, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Paprika oranžová, Pepř černý mletý, Proso loupané - jáhly mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pilaf z prosa postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nasypeme proso, několik minut nasucho pražíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, papriku zbavíme jádřince a lusk rozkrájíme na kostičky, datle vypeckujeme, lehce pokrájíme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, papriku, česnek, zázvor a osmahneme. Přidáme k opraženému prosu, podlijeme vodou, přimícháme celou pomerančovou kůru a přilijeme pomerančovou šťávu. Osolíme, opepříme, povaříme do měkka. |
2 | Nakonec přimícháme datle, oříšky, dýňová semínka, vyndáme kůru, provaříme a odstavíme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.