Jednoduchý recept

Jehněčí maso s mátou

  • Írán
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 56981

Ingredience

25 ml Citronová šťáva
600 g Jehněčí kýta
220 g Jogurt bílý
40 g Máta
1 g Pepř černý mletý
8 g Sůl
4 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Olej palmový

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 374 kcal
Kilojoule 1 565kJ
2% Sacharidy 6 g
33% Tuky 25 g
46% Sodík 914 mg
53% Bílkoviny 30 g

Jehněčí maso s mátou postup přípravy receptu:

1

Do jogurtu vmícháme posekané lístky máty, prolisovaný česnek, citronovou šťávu. Maso z jehněčí kýty nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a naklepeme. Potřeme jogurtovou směsí z obou stran a necháme hodinu uležet.

2

V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme jehněčí řízky i s marinádou a zvolna smažíme z obou stran do měkka.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept