Jehněčí maso s mátou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí maso s mátou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56981 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
25 ml | Citronová šťáva |
600 g | Jehněčí kýta |
220 g | Jogurt bílý |
1 hrst | Máta |
1 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
1 polévková lžíce | Olej palmový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 106,2mg |
Draslík | 567,4mg |
Vláknina | 392,7mg |
Vitamín A | 119,9mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Jehněčí kýta, Jogurt bílý, Máta, Sůl, Olej palmový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí maso s mátou postup přípravy receptu:
1 | Do jogurtu vmícháme posekané lístky máty, prolisovaný česnek, citronovou šťávu. Maso z jehněčí kýty nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a naklepeme. Potřeme jogurtovou směsí z obou stran a necháme hodinu uležet. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme jehněčí řízky i s marinádou a zvolna smažíme z obou stran do měkka. |
Poznámka
Servírujeme teplé.