Recept

Sněhové věnečky s nugátovým krémem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 56982

Ingredience

Na krém
2 polévková lžíce Med včelí
100 g Mléko zahuštěné neslazené
250 g Nugát světlý
100 g Ořechy lískové
100 g Čokoláda hořká
Na těsto
9 ml Citronová šťáva
300 g Cukr krupice
220 g Ořechy vlašské
1 kávová lžička Potravinářská barva
4 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 283 kcal
Kilojoule 1 185kJ
8% Sacharidy 28 g
24% Tuky 18 g
1% Sodík 15 mg
9% Bílkoviny 5 g

Sněhové věnečky s nugátovým krémem postup přípravy receptu:

1

Na malé kousky nalámanou čokoládu, spolu s nugátem dáme do vhodné nádoby, kterou dáme nad horkou vodní lázeň. Za stálého míchání rozpustíme, na hladkou a lesklou hmotu. Přidáme kondenzované mléko, med a dobře promícháme, vložíme do lednice nejméně na 30 minut vychladnout. Potom šlehačem vyšleháme na lesklý krém.

2

Bílky v misce vyšleháme spolu s cukrem a citrónovou šťávou na tuhý sníh. Přidáme pomleté ořechy, zbarvíme potravinářským růžovým barvivem a zlehka promícháme. Připraveným krémem naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou. Plech vyložíme pečícím papírem a sáčkem na něj tvarujeme vedle sebe, po celé ploše věnečky, silné 1 cm. Vložíme do nahřáté trouby a pečeme při 140°C, 45-50 minut. Po upečení necháme věnečky mírně vychladnout na plechu, potom je z papíru sloupneme a necháme volně, úplně vychladnout.

3

Půlku vychladlých věnečků potřeme půlkou krému a spojíme druhou půlkou. Do zbylého krému přimícháme pomleté, anebo nasekané oříšky, promícháme a polijeme povrch naplněných věnečků. Necháme volně, anebo v lednici vychladnout.

Poznámka

Vhodné vánoční cukroví.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept