Sněhové věnečky s nugátovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sněhové věnečky s nugátovým krémem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56982 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
Na krém | |
---|---|
100 g | Čokoláda hořká |
2 polévková lžíce | Med včelí |
100 g | Mléko zahuštěné neslazené |
250 g | Nugát světlý |
100 g | Ořechy lískové |
Na těsto | |
9 ml | Citronová šťáva |
300 g | Cukr krupice |
220 g | Ořechy vlašské |
1 kávová lžička | Potravinářská barva |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 1,9mg |
Draslík | 125,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 2,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Med včelí, Ořechy lískové, Citronová šťáva, Cukr krupice, Ořechy vlašské, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko zahuštěné neslazené, Nugát světlý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Potravinářská barva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Sněhové věnečky s nugátovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Na malé kousky nalámanou čokoládu, spolu s nugátem dáme do vhodné nádoby, kterou dáme nad horkou vodní lázeň. Za stálého míchání rozpustíme, na hladkou a lesklou hmotu. Přidáme kondenzované mléko, med a dobře promícháme, vložíme do lednice nejméně na 30 minut vychladnout. Potom šlehačem vyšleháme na lesklý krém. |
2 | Bílky v misce vyšleháme spolu s cukrem a citrónovou šťávou na tuhý sníh. Přidáme pomleté ořechy, zbarvíme potravinářským růžovým barvivem a zlehka promícháme. Připraveným krémem naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou. Plech vyložíme pečícím papírem a sáčkem na něj tvarujeme vedle sebe, po celé ploše věnečky, silné 1 cm. Vložíme do nahřáté trouby a pečeme při 140°C, 45-50 minut. Po upečení necháme věnečky mírně vychladnout na plechu, potom je z papíru sloupneme a necháme volně, úplně vychladnout. |
3 | Půlku vychladlých věnečků potřeme půlkou krému a spojíme druhou půlkou. Do zbylého krému přimícháme pomleté, anebo nasekané oříšky, promícháme a polijeme povrch naplněných věnečků. Necháme volně, anebo v lednici vychladnout. |
Poznámka
Vhodné vánoční cukroví.