Jednoduchý recept

Kokosové vánoční hvězdičky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 56987

Ingredience

Na těsto
100 g Cukr moučkový
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Máslo čerstvé
200 g Tvaroh tučný
Na kokosové těsto
300 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
100 g Kokos strouhaný
3 polévková lžíce Med včelí
200 g Mléko odtučněné sušené
40 ml Olej slunečnicový
80 ml Voda pitná
Na naplnění
200 g Džem meruňkový
200 g Poleva čokoládová

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 242 kcal
Kilojoule 1 013kJ
10% Sacharidy 35 g
14% Tuky 10 g
1% Sodík 13 mg
7% Bílkoviny 4 g

Kokosové vánoční hvězdičky postup přípravy receptu:

1

Mouku s cukrem prosejeme do misky, přidáme tvaroh a při pokojové teplotě změklé, na kousky nakrájené máslo. Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, zabalené do potravinářské fólie necháme v lednici 30 minut odpočinout. Vál posypeme moukou, vložíme těsto, rozválíme na velký plát o síle 3 - 4 mm. Vykrajovací formičkou tvoříme hvězdičky. Naskládáme je na suchý plech vedle sebe, vložíme do nahřáté trouby a pečeme 15 minut při 180 stupňové teplotě. Hned po upečení hvězdičky z plechu přeskládáme na kovovou mříž, kde je necháme úplně vychladnout.

2

Na vál prosejeme cukr, sušené mléko, přisypeme kokos, vanilkový cukr, olej, med a podle potřeby vodu. Rukou vypracujeme tuhé těsto, které rozválíme na moučkovým cukrem vysypaném válu na velký plát, vysoký cca 5 cm. Z rozváleného těsta vykrajujeme stejné hvězdičky, jaké už máme upečené. Kokosové hvězdičky nepečeme, ale necháme je 60 - 90 minut schnout rozložené na vále.

3

Upečené hvězdičky potřeme džemem, kokosové hvězdičky potřeme v mikrovlnné troubě rozpuštěnou čokoládovou polevou. Dokud je čokoládová poleva ještě teplá, hvězdičky spojíme k sobě.

Poznámka

Servírujeme studené. Cukroví je vhodné na vánoční stůl.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept