Jednoduchý recept

Divoká kachna nadívaná jablky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 56989

Ingredience

350 g Jablka
900 g Kachna divoká
40 g Máslo čerstvé
20 ml Ocet vinný
3 g Pepř černý celý
12 g Sůl
200 ml Voda pitná
50 g Želé rybízové

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 428 kcal
Kilojoule 1 793kJ
6% Sacharidy 21 g
24% Tuky 18 g
65% Sodík 1 g
80% Bílkoviny 45 g

Divoká kachna nadívaná jablky postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a vykuchanou divokou kachnu omyjeme, osolíme i zevnitř, břišní dutinu naplníme celými oloupanými jablky, vložíme do pekáče, podlijeme troškou vody, přidáme máslo a celý pepř. Zakápneme octem, pekáč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme do zlatova. Před koncem pečení přidáme do výpeku rybízové želé, necháme rozpustit a odstavíme.

2

Kachnu naporcujeme, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept