Kvíčaly na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kvíčaly na víně
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 56992 |
Ingredience
40 ml | Hovězí vývar základní |
5 g | Jalovec |
300 g | Kvíčala |
40 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
100 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 78,5mg |
Vláknina | 79,5mg |
Vitamín A | 1,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Kvíčala, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kvíčaly na víně postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a vykuchané kvíčaly omyjeme, vložíme do pekáčku, přidáme máslo, celý jalovec, osolíme, opepříme, podlijeme červeným vínem a upečeme doměkka. Vyřízneme maso z prsíček a dáme zatím stranou. Ostatní maso obereme od kosti, vložíme do mixéru, přilijeme výpek s vínem, trochu hovězího vývaru a rozmixujeme. Nalijeme do kastrůlku a povaříme dohusta. |
2 | Prsíčka upravíme na talíře a přelijeme omáčkou z kastrůlku. |