Zdravý recept

Treska na zelenině s bílým vínem

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 56993
Kategorie: Maso

Ingredience

800 g Filé z aljašské tresky
Vařená zelenina
1 ks Bobkový list
80 g Celer bulvový
1 ks Cibule
1 ks Mrkev kořen
2 ks Nové koření celé
4 ks Pepř černý celý
0,5 polévková lžíce Petržel - nať
2 kávová lžička Sůl
4 dl Voda pitná
Na ozdobu
1 ks Citrony
1,5 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 ks Salát kadeřavý

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 196 kcal
Kilojoule 821kJ
3% Sacharidy 11 g
117% Tuky 87 g
21% Sodík 422 mg
66% Bílkoviny 37 g

Treska na zelenině s bílým vínem postup přípravy receptu:

1

Nejdříve očistíme a omyjeme mrkev, celer, cibuli, všechnu zeleninu poté pokrájíme na tenké nudličky. Petrželovou nať a kopr omyjeme, kopr odložíme do misky na ozdobu. Omyjeme listy salátu, necháme je okapat. Tresku (filé) omyjeme a osušíme. Omytý osušený citrón rozkrájíme na osminky.

2

Kořenovou zeleninu s petrželovou vložítí dáme do hrnce, přilijeme vodu, přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl a pomalu ji pod pokličkou vaříme do měkka, až se tekutina téměř odpaří. Koření vyjmeme, přidáme porce filé z tresky, vše zalijeme bílým vínem a pod pokličkou dusíme do měkka asi 15 - 17 minut.

3

Listy salátu rozložíme ozdobně na talíře, na ně poklademe porce filé, ozdobíme snítkami kopru, nakrájeným citrónem a servírujeme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Filé přelijeme žloutkovou omáčkou, dozdobíme vařenými malými krevetkami a na plátky pokrájeným rajčetem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept