Treska na zelenině s bílým vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska na zelenině s bílým vínem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 56993 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Filé z aljašské tresky |
Vařená zelenina | |
---|---|
1 ks | Bobkový list |
80 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 ks | Mrkev kořen |
2 ks | Nové koření celé |
4 ks | Pepř černý celý |
0,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 kávová lžička | Sůl |
4 dl | Voda pitná |
Na ozdobu | |
1 ks | Citrony |
1,5 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 ks | Salát kadeřavý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 80,0mg |
Draslík | 303,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná, Citrony, Kopr čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Mrkev kořen, Petržel - nať, Salát kadeřavý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska na zelenině s bílým vínem postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve očistíme a omyjeme mrkev, celer, cibuli, všechnu zeleninu poté pokrájíme na tenké nudličky. Petrželovou nať a kopr omyjeme, kopr odložíme do misky na ozdobu. Omyjeme listy salátu, necháme je okapat. Tresku (filé) omyjeme a osušíme. Omytý osušený citrón rozkrájíme na osminky. |
2 | Kořenovou zeleninu s petrželovou vložítí dáme do hrnce, přilijeme vodu, přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl a pomalu ji pod pokličkou vaříme do měkka, až se tekutina téměř odpaří. Koření vyjmeme, přidáme porce filé z tresky, vše zalijeme bílým vínem a pod pokličkou dusíme do měkka asi 15 - 17 minut. |
3 | Listy salátu rozložíme ozdobně na talíře, na ně poklademe porce filé, ozdobíme snítkami kopru, nakrájeným citrónem a servírujeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Filé přelijeme žloutkovou omáčkou, dozdobíme vařenými malými krevetkami a na plátky pokrájeným rajčetem.