Jednoduchý recept

Houbařská zalitá polévka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 57
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

400 g Brambory
33 g Cukr krupice
2 l Hovězí vývar základní
33 g Kopr sterilovaný
333 g Máslo čerstvé
300 ml Mléko polotučné
67 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
13 g Sůl
67 g Tuk
53 g Vejce slepičí
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 417 kcal
Kilojoule 1 744kJ
5% Sacharidy 17 g
47% Tuky 36 g
58% Sodík 1 g
16% Bílkoviny 9 g

Houbařská zalitá polévka postup přípravy receptu:

1

Houby očistíme a nakrájíme na plátky, krátce podusíme na tuku, přidáme jemně nakrájený kopr, zalijeme částí vývaru a krátce povaříme.

2

Brambory oloupeme a opláchneme, nakrájíme je na kostky, vložíme do vývaru s houbami a vaříme téměř doměkka.

3

Z části másla a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, zalijeme ji vlažným vývarem a za stálého prošlehávání vlijeme do vývaru s brambory a houbami. Vše povaříme.

4

Nakonec do polévky přilijeme mléko, zamícháme rozšlehaná vejce, která necháme srazit a polévku dochutíme solí, octem, cukrem, zjemníme ji druhou částí másla a povaříme.

Poznámka

Kopr sterilovaný: bez nálevu

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept