Hlíva na kmíně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlíva na kmíně
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 5700 |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
150 g | Hlíva ústřičná |
1 špetka | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej stolní |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 589,5mg |
---|---|
Cholesterol | 37,3mg |
Draslík | 7,9mg |
Vláknina | 168,0mg |
Vitamín A | 1,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kmín celý, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hlíva na kmíně postup přípravy receptu:
1 | Ve studené vodě omyjeme hlívy a necháme okapat. Tuhé části nohou odřízneme, aby vznikla ouška. |
2 | Na spodní část houby natřeme česnek, posypeme kmínem a osolíme. Poté obalíme v hladké mouce. |
3 | Na horkém tuku hlívy smažíme než změknou a získají zlatavou barvu. |