Pečená treska s brambory a petrželkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená treska s brambory a petrželkou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 57000 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1,5 kávová lžička | Citronová šťáva |
60 g | Filety z tresky tmavé |
0,5 polévková lžíce | Hořčice |
3 špetka | Pepř bílý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Vařené brambory | |
---|---|
1,5 kávová lžička | Sůl |
750 g | Voda pitná |
Na posypání a polití | |
1 ks | Cibule červená |
100 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 30,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Pepř bílý, Sůl, Sůl, Voda pitná, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Petržel - nať, Cibule červená, Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Filety z tresky tmavé nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená treska s brambory a petrželkou postup přípravy receptu:
1 | Filé z tresky omyjeme, osušíme, z jedné strany potřeme slabě hořčicí, osolíme, posypeme peřem a pokapeme citrónovou šťávou. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme. |
2 | Oloupeme a omyjeme brambory, pokrájíme je na plátky silné asi 5 - 6 mm. Vložíme do kastrólu, přilijeme vodu, přidáme sůl a brambory jen předvaříme 5 minut. Poté je scedíme. Pekáček vytřeme máslem (50 g), na dno vložíme 1/3 brambor, posypeme 1/3 petrželky, na brambory poklademe 1/3 filé. Vrstvy opakujeme ještě dvakrát, poslední vrstva bude z opět z brambor, které pokapeme rozehřátým máslem (50 g). |
3 | Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C po dobu 15 minut. Omytou jarní cibulku pokrájíme na kolečka a povrch brambor zasypeme. Ještě je posypeme strouhankou a pečeme dalších 10 - 12 minut do zlatova. |
4 | Tresku s brambory rozdělíme na talíře a servírujeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.