Recept

Pečená treska s brambory a petrželkou

  • Norsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 57000
Kategorie: Brambory

Ingredience

1,5 kávová lžička Citronová šťáva
60 g Filety z tresky tmavé
0,5 polévková lžíce Hořčice
3 špetka Pepř bílý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
Vařené brambory
1,5 kávová lžička Sůl
750 g Voda pitná
Na posypání a polití
1 ks Cibule červená
100 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Strouhanka

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 232 kcal
Kilojoule 970kJ
2% Sacharidy 7 g
28% Tuky 21 g
26% Sodík 525 mg
8% Bílkoviny 4 g

Pečená treska s brambory a petrželkou postup přípravy receptu:

1

Filé z tresky omyjeme, osušíme, z jedné strany potřeme slabě hořčicí, osolíme, posypeme peřem a pokapeme citrónovou šťávou. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.

2

Oloupeme a omyjeme brambory, pokrájíme je na plátky silné asi 5 - 6 mm. Vložíme do kastrólu, přilijeme vodu, přidáme sůl a brambory jen předvaříme 5 minut. Poté je scedíme. Pekáček vytřeme máslem (50 g), na dno vložíme 1/3 brambor, posypeme 1/3 petrželky, na brambory poklademe 1/3 filé. Vrstvy opakujeme ještě dvakrát, poslední vrstva bude z opět z brambor, které pokapeme rozehřátým máslem (50 g).

3

Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C po dobu 15 minut. Omytou jarní cibulku pokrájíme na kolečka a povrch brambor zasypeme. Ještě je posypeme strouhankou a pečeme dalších 10 - 12 minut do zlatova.

4

Tresku s brambory rozdělíme na talíře a servírujeme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept