Norská treska v majonéze - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Norská treska v majonéze
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 57001 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibulka jarní |
80 g | Filety z tresky tmavé |
200 g | Majonéza |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř citronový |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
2 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 2,4mg |
Draslík | 213,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,9mg |
Vitamín E | 6,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Majonéza, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř citronový, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Filety z tresky tmavé nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Norská treska v majonéze postup přípravy receptu:
1 | Filé z tresky omyjeme, osušíme a pokrájíme na plátky, osolíme, posypeme čerstvě mletým citrónovým pepřem. Petrželovou nať, menší pórek a jarní cibulku očistíme, omyjeme, drobně pokrájíme. |
2 | Zapékací misku vytřeme máslem, do ní poskládáme plátky tresky, posypeme je petrželkou a pórkem. Přelijeme kvalitní majonézou, strouhankou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 220 - 240°C po dobu 15 až 0 minut. |
Poznámka
K tresce s majonézou podáváme bramborovou kaši nebo vařené brambory.