Jednoduchý recept

Sladká ořechová štóla

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 57003

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová kůra
3 ml Citronová šťáva
220 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
180 g Hera
150 g Kandované ovoce
13 g Kypřicí prášek do pečiva
500 g Mouka polohrubá
70 g Ořechy vlašské
270 g Tvaroh měkký
3 ks Vejce slepičí
Na ozdobení
40 g Cukr moučkový

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 391 kcal
Kilojoule 1 636kJ
16% Sacharidy 57 g
20% Tuky 15 g
2% Sodík 40 mg
17% Bílkoviny 10 g

Sladká ořechová štóla postup přípravy receptu:

1

Při pokojové teplotě necháme změknout 120 g tuku, rozkrájíme na kousky do misky. Přisypeme moučkový i vanilkový cukr a utřeme na hladkou pěnu.

2

Přimícháme vejce s tvarohem, znova důkladně promícháme. Přidáme citrónovou šťávu i kůru, nahrubo rozsekané ořechy a barevné kandované ovoce. Nakonec přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem. Ze surovin vypracujeme tužší těsto. Na moukou posypaném válu těsto rozválíme na plát, okraj přeložíme přes dvě třetiny těsta. Povrch potřeme v mikrovlnné troubě rozehřátým tukem.

3

Pečicí papír na plechu potřeme 50 g rozpuštěným tukem, připravenou štolu položíme na papír. Vložíme do nahřáté trouby, pečeme při 160 stupních 45 - 50 minut. Upečenou štolu po vytažení z trouby opět potřeme rozehřátým zbylým tukem, necháme mírně vychladnout a posypeme cukrem.

Poznámka

Servírujeme vychladlé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept