Štramberské uši se šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štramberské uši se šlehačkou
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 57004 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
4 ks | Badyán |
450 g | Cukr moučkový |
10 g | Hřebíček |
400 g | Med včelí |
700 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Skořice mletá |
3 kávová lžička | Soda jedlá |
4 ks | Vejce slepičí |
Na vymazaní plechu | |
---|---|
150 g | Hera |
Na naplnění | |
40 g | Cukr vanilka |
300 g | Jahody zahradní |
100 g | Poleva čokoládová |
350 g | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 45,6mg |
Draslík | 43,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Hřebíček, Med včelí, Skořice mletá, Soda jedlá, Vejce slepičí, Jahody zahradní, Poleva čokoládová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Mouka pšeničná hladká T 650, Hera, Cukr vanilka, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štramberské uši se šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Hřebíček spolu s badyánem pomeleme ve mlýnku na koření, vložíme do misky a promícháme s mletou skořicí. Přidáme prosátou mouku, cukr a jedlou sodu, opět smícháme. Nakonec rozklepneme vejce, vložíme med a ze všech surovin vypracujeme tuhé těsto. Zabalíme ho a vložíme na dva dny do lednice odpočívat. |
2 | Pracovní plochu posypeme moukou, těsto rozválíme na velký tenký plát. Vykrajujeme z něj placičky o průměru 10 - 12 cm. Pokládáme je na tukem důkladně vymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě při 200 stupních po dobu 10 - 12 minut. Upečené placičky ihned (ještě teplé) tvarujeme do tvaru uší a necháme vychladnout. Potom je vložíme do vhodné nádoby, kterou uzavřeme a necháme 6 - 7 dní odležet. |
3 | Smetanu s vanilkovým cukrem vyšleháme na tuhou šlehačku. Naplníme cukrářským sáčkem s hladkou trubičkou, nastříkáme šlehačku z jednoho konce do uší. Poté vložíme jahodu a opět nastříkáme šlehačku. Uší plníme až do spotřebování šlehačky, jahod a uší. |
4 | Takto naplněné uši naaranžujeme na jednotlivé talíře. Každou porci ještě polijeme čokoládovou polevou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené. V návodu na přípravu není uvedená doba odležení těsta (7 dní).