Mandlové preclíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mandlové preclíky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 57005 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
190 g | Cukr moučkový |
20 g | Cukr vanilka |
300 g | Máslo čerstvé |
470 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 špetka | Zázvor mletý |
Na ozdobení | |
---|---|
50 g | Cukr krystal |
60 g | Mandle |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 214,5mg |
Draslík | 76,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí, Zázvor mletý, Cukr krystal, Mandle, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mandlové preclíky postup přípravy receptu:
1 | Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme do misky, smícháme prosátou moukou, cukrem, žloutky, vanilkovým cukrem, nakonec dochutíme jemně nastrouhaným zázvorem. Ze surovin vypracujeme těsto, které vložíme do lednice na 30 minut odpočinout. |
2 | Na moukou posypaném válu těsto rozválíme na velký plát, silný 3 - 4 mm. Formičkou vyřezáváme preclíky, které pokládáme na pečícím papírem vyložený plech. Preclíky potřeme rozkvedlaným vejcem, posypeme jemně nasekanými mandlemi a hrubým cukrem. |
3 | Naplněný plech vložíme do předehřáté trouby, poté pečeme 15 minut při 180 stupních. Upečené necháme vychladnout na plechu, následně je nakládáme na mřížku a necháme vychladnout úplně. Uložíme je do vhodné nádoby, uzavřeme a necháme tři dny odležet. |
Poznámka
Servírujeme studené.