Jednoduchý recept

Jablečný koláč s marcipánem a jahody

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 57006

Ingredience

6 ml Citronová šťáva
20 g Cukr skořicový
6 ks Jablka
200 g Jahody zahradní
5 dl Voda pitná
Na Těsto
160 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
13 g Kypřicí prášek do pečiva
60 g Maizena - kukuřičný škrob
160 g Marcipánová hmota surová
40 ml Mléko polotučné
200 g Mouka polohrubá
160 g Máslo čerstvé
3 ks Vejce slepičí
Na vymazání formy
40 g Mouka pšeničná hrubá
50 g Máslo čerstvé
Na ozdobení
30 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 601 kcal
Kilojoule 2 513kJ
27% Sacharidy 98 g
29% Tuky 22 g
2% Sodík 37 mg
15% Bílkoviny 9 g

Jablečný koláč s marcipánem a jahody postup přípravy receptu:

1

Omytá jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na kousky. Studenou vodu vlijeme do vhodného kastrůlku, přilijeme citrónovou šťávu a přivedeme k varu. Vložíme připravená jablka, povaříme 6 minut, odstavíme, necháme okapat, posypeme skořicovým cukrem a necháme vychladnout.

2

Nahrubo nastrouhaný marcipán se změklým máslem a cukrem utřeme na hladkou hmotu. Do ní za stálého míchání postupně přidáme vejce, vyšleháme, vsypeme prosátou mouku s kypřícím práškem, vanilkovým cukrem a škrobovou moučkou. Nakonec podle potřeby přilijeme mléko a vypracujeme tekuté těsto.

3

Dortovou formu vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou a připravené těsto vlijeme do formy. Do těsta naskládáme vychladlá jablka a jahody. Ovoce vmáčkneme do těsta, povrch zahladíme. Pečeme v předehřáté troubě, při 160 stupních 45 minut.

4

Upečený koláč necháme vychladnout ve formě, poté sejmeme stěny formy. Koláč posypeme moučkovým cukrem, smíchaným s vanilkovým cukrem a nakrájíme na úhledné trojúhelníky.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept