Jednoduchý recept

Slepice dušená s rajčaty a olivami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 57009

Ingredience

200 g Brambory
350 g Cibule
50 g Olej olivový
100 g Olivy zelené
15 g Paprika mletá pálivá
1 g Pepř černý mletý
250 g Rajčata
1000 g Slepice
50 g Strouhanka
10 g Sůl
400 ml Vývar slepičí
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 659 kcal
Kilojoule 2 757kJ
8% Sacharidy 28 g
43% Tuky 32 g
98% Sodík 2 g
113% Bílkoviny 64 g

Slepice dušená s rajčaty a olivami postup přípravy receptu:

1

Očištěnou vykuchanou slepici naporcujeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, rozkrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, česnek prolisujeme, rajčata nakrájíme na plátky. Očištěné brambory krájíme na čtvrtky, olivy vypeckujeme a pokrájíme na půlky.

2

V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek a osmahneme. Přiložíme maso a osmažíme ze všech stran. Podlijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a dusíme asi hodinu. Přidáme rajčata, brambory, olivy, posypeme strouhankou, pálivou paprikou, promícháme a dodusíme do měkka.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept