Slepice dušená s rajčaty a olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slepice dušená s rajčaty a olivami
Slepice dušená s rajčaty a olivami
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57009 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
350 g | Cibule |
50 g | Olej olivový |
100 g | Olivy zelené |
15 g | Paprika mletá pálivá |
1 g | Pepř černý mletý |
250 g | Rajčata |
1000 g | Slepice |
50 g | Strouhanka |
10 g | Sůl |
400 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 185,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 752,7mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,2mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Rajčata, Slepice, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy zelené, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slepice dušená s rajčaty a olivami postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou vykuchanou slepici naporcujeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, rozkrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, česnek prolisujeme, rajčata nakrájíme na plátky. Očištěné brambory krájíme na čtvrtky, olivy vypeckujeme a pokrájíme na půlky. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek a osmahneme. Přiložíme maso a osmažíme ze všech stran. Podlijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a dusíme asi hodinu. Přidáme rajčata, brambory, olivy, posypeme strouhankou, pálivou paprikou, promícháme a dodusíme do měkka. |
Poznámka
Servírujeme teplé.