Zapékaná treska z Trondheimu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaná treska z Trondheimu
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 57010 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
650 g | Filé z aljašské tresky |
150 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mrkev kořen |
4 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1,5 kávová lžička | Sůl |
180 g | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 110,0mg |
Draslík | 169,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 168,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 43,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaná treska z Trondheimu postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný celer i mrkev omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Očištěnou cibuli a omytou petrželovou nať drobně pokrájíme. |
2 | Bílou veku pokrájíme na kostičky, filé z tresky omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme čerstvě pomletým pepřem. |
3 | Ve větší pánvi rozpustíme máslo, přidáme zeleninu, promícháme, přidáme kostičky veky a petrželky. Znovu promícháme a krátce osmažíme. |
4 | Zapékací mísu vytřeme máslem (50 g) Na dno klademe rybí filé, pokryjeme zeleninovou směsí, posypeme strouhankou, nakonec pokapeme rozpuštěným máslem (100 g). Pečeme do zlatova v troubě, předehřáté na 200 - 220°C přibližně 25 minut. |
Poznámka
K zapékané tresce podáváme opečené nebo vařené brambory.