Špenátová polévka s rýží a jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátová polévka s rýží a jogurtem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 57016 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
400 ml | Jogurt bílý |
20 g | Pažitka |
1 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
100 g | Rýže loupaná |
200 g | Špenát listový čerstvý |
8 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1000 ml | Voda pitná |
40 g | Olej slunečnicový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 75,6mg |
Draslík | 600,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,8mg |
Vitamín E | 4,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Jogurt bílý, Pažitka, Rýže loupaná, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Olej slunečnicový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátová polévka s rýží a jogurtem postup přípravy receptu:
1 | Špenátové listy přebereme, povadlé vyhodíme. Zdravý špenát posekáme nahrubo, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, pažitku a petrželku nasekáme na jemno. |
2 | Do jogurtu vmícháme vejce, pažitku, petrželku a česnek. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět, přidáme špenát, rýži, orestujeme, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a vaříme zhruba 20 minut, až bude rýže měkká. Polévku odstavíme, mimo oheň v polévce rozmícháme jogurtovou směs. |
Poznámka
Servírujeme teplé.