Tuňák grilovaný s ořechovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňák grilovaný s ořechovou omáčkou
Tuňák grilovaný s ořechovou omáčkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 57020 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Tuňák | |
---|---|
50 ml | Ananasová šťáva |
120 ml | Mléko kokosové |
1 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
800 g | Tuňák obecný |
Omáčka | |
100 g | Arašídy |
2 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
25 ml | Citronová šťáva |
5 g | Cukr krupice |
100 ml | Kokosové mléko |
35 g | Olej olivový extra panenský |
25 ml | Omáčka sójová |
5 g | Paprika mletá pálivá |
1 g | Pepř černý mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 76,0mg |
Draslík | 738,7mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,3mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Tuňák obecný, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Kokosové mléko mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ananasová šťáva, Mléko kokosové, Pepř černý mletý, Arašídy, Olej olivový extra panenský, Omáčka sójová, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňák grilovaný s ořechovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Filety z tuňáka vložíme do misky, zalijeme kokosovým mlékem, ananasovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme hodinu marinovat. |
2 | Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek a zpěníme. Přidáme mleté ořechy, sůl, pepř, cukr, pálivou papriku, zalijeme kokosovým mlékem, zakápneme citronovou šťávou, sójovou omáčkou a zvolna vaříme, až bude omáčka hladká. |
3 | Filety z tuňáka krájíme na čtverečky, napichujeme na jehly, potíráme ořechovou omáčkou a grilujeme ze všech stran do zlatova. |
Poznámka
Servírujeme teplé.