Jednoduchý recept

Tuňák grilovaný s ořechovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 57020
Kategorie: Maso

Ingredience

Tuňák
50 ml Ananasová šťáva
120 ml Mléko kokosové
1 g Pepř černý mletý
8 g Sůl
800 g Tuňák obecný
Omáčka
100 g Arašídy
2 stroužek Česnek
120 g Cibule
25 ml Citronová šťáva
5 g Cukr krupice
100 ml Kokosové mléko
35 g Olej olivový extra panenský
25 ml Omáčka sójová
5 g Paprika mletá pálivá
1 g Pepř černý mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 642 kcal
Kilojoule 2 685kJ
4% Sacharidy 15 g
55% Tuky 41 g
43% Sodík 868 mg
98% Bílkoviny 55 g

Tuňák grilovaný s ořechovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Filety z tuňáka vložíme do misky, zalijeme kokosovým mlékem, ananasovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme hodinu marinovat.

2

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek a zpěníme. Přidáme mleté ořechy, sůl, pepř, cukr, pálivou papriku, zalijeme kokosovým mlékem, zakápneme citronovou šťávou, sójovou omáčkou a zvolna vaříme, až bude omáčka hladká.

3

Filety z tuňáka krájíme na čtverečky, napichujeme na jehly, potíráme ořechovou omáčkou a grilujeme ze všech stran do zlatova.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept