Jednoduchý recept

Nugátové bábovičky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 57021

Ingredience

300 g Cukr třtinový
20 g Cukr vanilka
13 g Kypřicí prášek do pečiva
70 ml Likér krémový - Baileys
700 g Mouka polohrubá
400 g Máslo čerstvé
8 ks Vaječný bílek slepičí
8 ks Vaječný žloutek slepičí
Na vymazaní formiček
50 g Mouka pšeničná hrubá
1 dl Olej slunečnicový
Na ozdobení
200 g Džem višňový
50 g Hera
250 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 507 kcal
Kilojoule 2 121kJ
16% Sacharidy 59 g
35% Tuky 26 g
2% Sodík 42 mg
16% Bílkoviny 9 g

Nugátové bábovičky postup přípravy receptu:

1

Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme na kousky a spolu se žloutky, třtinovým i vanilkovým cukrem utřeme do hladké pěny. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přimícháme do žloutkové pěny. Nakonec vsypeme prosátou mouku s kypřícím práškem a likérem. Zlehka promícháme.

2

Malé formičky na bábovičky vymažeme důkladně olejem, vysypeme hrubou moukou. Do jedné třetiny naplníme připraveným těstem. Do každé formičky vložíme po dvou kouscích z nugátové bonboniéry. Do dalších dvou třetin opět doplníme těstem.

3

Naskládáme do předehřáté trouby, při 170 stupních pečeme 25 minut. Upečené bábovičky necháme mírně vychladnout ve formičkách, poté je vyklepneme, potřeme rozehřátým ještě teplým džemem a necháme volně vychladnout.

4

Do kastrůlku vložíme na kousky nalámanou čokoládu, přidáme Heru. Nad horkou vodní lázní za stálého míchání čokoládu rozpustíme. Necháme krátce vychladnout a přelijeme vychladlé bábovičky tak, aby čokoláda stekla také po stěnách. Opět necháme čokoládu zatuhnout.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept