Rybí špízy s citrusy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí špízy s citrusy
Rybí špízy s citrusy
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57023 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
10 g | Citronová kůra |
15 ml | Citronová šťáva |
300 g | Grapefruity |
400 g | Losos - filety |
20 g | Med včelí |
1 g | Pepř černý mletý |
300 g | Pomeranče |
4 g | Sůl |
400 g | Tuňák obecný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 90,0mg |
Draslík | 849,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,2mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Citronová kůra, Citronová šťáva, Grapefruity, Losos - filety, Med včelí, Pomeranče, Sůl, Tuňák obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí špízy s citrusy postup přípravy receptu:
1 | Rybí filety z tuňáka a lososa (zbavené kůže) nakrájíme na stejně velké kousky. Pomeranče i grapefruity oloupeme a rozebereme na dílky. Do misky nasypeme strouhanou citronovou kůru, sůl, pepř, prolisovaný česnek, přidáme med, citronovou šťávu a důkladně rozmícháme. Na jehly napichujeme střídavě kousky ryb, dílky citrusů a bobkové listy, potřeme rozmíchanou omáčkou, necháme 2 hodiny uležet. |
2 | Špízy grilujeme zhruba osm minut ze všech stran. |
Poznámka
Servírujeme teplé.