Uzená treska s mrkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzená treska s mrkví
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 57024 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Pikantní hořčice | |
---|---|
2 kávová lžička | Hořčice v prášku |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
Petrželové máslo | |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
Ochucená mrkev | |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 kg | Mrkev kořen |
Smažená ryba | |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
600 g | Treska uzená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 94,5mg |
Draslík | 627,9mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Citronová šťáva, Cukr krupice, Olej slunečnicový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice v prášku, Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Máslo čerstvé, Petržel kudrnka, Mrkev kořen, Treska uzená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzená treska s mrkví postup přípravy receptu:
1 | V misce vymícháme práškovou hořčici s olivovým olejem a octem. Petrželku kudrnku omyjeme, vodu setřepeme a velmi drobně pokrájíme. V druhé misce vymícháme změklé máslo s citrónovou šťávou a petrželkou. Máslo zformujeme do tvaru krychličky a dáme do chladničky zatuhnout. Očistíme a omyjeme mrkev, drobně ji pokrájíme a v míse ochutíme citrónovou šťávou i cukrem. |
2 | Uzenou tresku nakrájíme na plátky asi 1 -1,5 cm silné. V pánvi rozpálíme olej a tresku osmažíme z každé strany do zlatova. Vyjmeme ji z omastku a rozložíme na talíře. Potřeme pikantní hořčicí, na každý plátek ryby položíme plátek petrželkového másla, kolem ryby poklademe nastrouhanou mrkev a servírujeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Jako příloha se nejvíce hodí bramborová kaše.