Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 57024
Kategorie: Maso

Ingredience

Pikantní hořčice
2 kávová lžička Hořčice v prášku
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
1 polévková lžíce Olej olivový
Petrželové máslo
1 polévková lžíce Citronová šťáva
100 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Petržel kudrnka
Ochucená mrkev
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1,5 polévková lžíce Cukr krupice
1 kg Mrkev kořen
Smažená ryba
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
600 g Treska uzená

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 459 kcal
Kilojoule 1 922kJ
7% Sacharidy 26 g
798% Tuky 598 g
33% Sodík 656 mg
52% Bílkoviny 29 g

Uzená treska s mrkví postup přípravy receptu:

1

V misce vymícháme práškovou hořčici s olivovým olejem a octem. Petrželku kudrnku omyjeme, vodu setřepeme a velmi drobně pokrájíme. V druhé misce vymícháme změklé máslo s citrónovou šťávou a petrželkou. Máslo zformujeme do tvaru krychličky a dáme do chladničky zatuhnout. Očistíme a omyjeme mrkev, drobně ji pokrájíme a v míse ochutíme citrónovou šťávou i cukrem.

2

Uzenou tresku nakrájíme na plátky asi 1 -1,5 cm silné. V pánvi rozpálíme olej a tresku osmažíme z každé strany do zlatova. Vyjmeme ji z omastku a rozložíme na talíře. Potřeme pikantní hořčicí, na každý plátek ryby položíme plátek petrželkového másla, kolem ryby poklademe nastrouhanou mrkev a servírujeme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Jako příloha se nejvíce hodí bramborová kaše.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept