Rostovský nadívaný candát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rostovský nadívaný candát
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57027 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
800 g | Candát obecný |
2 ks | Cibule |
300 g | Houby čerstvé |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
150 ml | Olej rostlinný |
200 ml | Omáčka tatarská |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
150 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 102,3mg |
Draslík | 992,2mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 142,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,6mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Omáčka tatarská, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rostovský nadívaný candát postup přípravy receptu:
1 | Candáta, zbaveného hlavy, ploutví, a kůže, vykucháme a rozdělíme na čtyři porce, které vykostíme. Dále nadrobno pokrájíme dvě větší cibule a očištěnou směs hub, na másle je opečeme a podusíme. Houbovou směs osolíme, přidáme sekanou petrželku, okořeníme sladkou paprikou a rozdělíme na rybu. |
2 | Porce ryby s houbami zavineme, sepneme párátkem, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance, ve větší pánvi na oleji je ze všech stran do zlatova osmažíme. |
3 | Podáváme s tatarskou omáčkou a vařenými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.