Slepice dušená s krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slepice dušená s krevetami
Slepice dušená s krevetami
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 57028 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
20 g | Chilli paprička |
200 g | Cibule |
250 g | Krevety tygří - loupané |
40 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 g | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel - nať |
1200 g | Slepice |
10 g | Sůl |
200 g | Šunka od kosti |
5 g | Tymián čerstvý |
1500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 326,6mg |
Draslík | 790,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 428,5mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Chilli paprička, Cibule, Pepř cayenský, Slepice, Sůl, Šunka od kosti, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slepice dušená s krevetami postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a vykuchanou slepici naporcujeme, osolíme, opepříme, šunku nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, chilli papričku rozřízneme, vyškrábneme semínka a posekáme na jemno. V hrnci rozehřejeme máslo, přiložíme slepici a osmahneme ze všech stran do zlatova. Přisypeme cibuli, šunku, orestujeme, podlijeme vodou, přidáme chilli papričku, cayenský pepř, snítku tymiánu, snítku petrželky, bobkový list, zakryjeme pokličkou a dusíme do měkka. Slepici vyjmeme, obereme maso od kostí, maso vrátíme zpět do hrnce, přidáme omyté krevety a ještě deset minut povaříme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.