Jednoduchý recept

Slepice dušená s krevetami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 57028
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
20 g Chilli paprička
200 g Cibule
250 g Krevety tygří - loupané
40 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř cayenský
1 g Pepř černý mletý
5 g Petržel - nať
1200 g Slepice
10 g Sůl
200 g Šunka od kosti
5 g Tymián čerstvý
1500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 702 kcal
Kilojoule 2 938kJ
2% Sacharidy 8 g
47% Tuky 35 g
88% Sodík 2 g
164% Bílkoviny 92 g

Slepice dušená s krevetami postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a vykuchanou slepici naporcujeme, osolíme, opepříme, šunku nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, chilli papričku rozřízneme, vyškrábneme semínka a posekáme na jemno. V hrnci rozehřejeme máslo, přiložíme slepici a osmahneme ze všech stran do zlatova. Přisypeme cibuli, šunku, orestujeme, podlijeme vodou, přidáme chilli papričku, cayenský pepř, snítku tymiánu, snítku petrželky, bobkový list, zakryjeme pokličkou a dusíme do měkka. Slepici vyjmeme, obereme maso od kostí, maso vrátíme zpět do hrnce, přidáme omyté krevety a ještě deset minut povaříme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept