Fazolový guláš s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolový guláš s bramborami
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57029 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
400 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
260 g | Fazole |
1 g | Pepř černý mletý |
50 g | Protlak rajčatový sterilovaný |
10 g | Sůl |
150 g | Šunka od kosti |
80 g | Sýr Ementál (Primátor) |
120 g | Vepřový bok uzený |
1200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 52,4mg |
Draslík | 706,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Česnek, Cibule, Protlak rajčatový sterilovaný, Sůl, Šunka od kosti, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor), Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolový guláš s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Předem namočená fazole postavíme na oheň i s vodou, ve které se namáčely, osolíme, opepříme, přidáme kousek šunky s kostí, nadrobno nakrájenou cibuli, bobkový list a vaříme asi 40 minut. Uzený bůček pokrájíme na drobné kostičky, petrželovou a celerovou nať posekáme na jemno, česnek prolisujeme, brambory očistíme a rozkrájíme na kostky, tvrdý sýr nastrouháme. Bůček i natě s česnekem přidáme k fazolím a vaříme 20 minut. Vyjmeme šunku s kostí, šunku obereme, nakrájíme na menší kousky a vrátíme k fazolím, přidáme brambory, rajčatový protlak, podle chuti dosolíme, dovaříme. |
2 | Jednotlivé porce posypeme sýrem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.