Jednoduchý recept

Anglické koláčky k snídani

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 57030

Ingredience

100 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
60 g Hera
13 g Kypřicí prášek do pečiva
2,3 dl Mléko polotučné
600 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
60 g Rozinky bílé
1 kávová lžička Skořice mletá
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
Na náplň
20 g Cukr vanilka
100 g Džem jahodový
250 g Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 354 kcal
Kilojoule 1 480kJ
14% Sacharidy 50 g
19% Tuky 14 g
2% Sodík 40 mg
12% Bílkoviny 7 g

Anglické koláčky k snídani postup přípravy receptu:

1

Do vhodné misky prosejeme mouku, kypřící prášek, moučkový a vanilkový cukr, sůl. Přidáme rozinky, skořici, rozklepneme vejce, přilijeme mléko. Nakonec dolijeme v mikrovlnné troubě rozpuštěné vlažné máslo. Vypracujeme těsto, na moukou posypané pracovní ploše ho rozválíme na velký plát o síle 2 cm. Z těsta vykrajujeme kolečka s průměrem 8 cm a pokládáme na Herou vymazaný plech vedle sebe se vzdálenosti 2 cm. Potřeme rozšlehaným vejcem.

2

Naplněný plech vložíme do předehřáté trouby. Pečme přibližně 10 minut při 180 stupních. Poté zvýšíme teplotu na 200 stupňů a koláčky dopečeme ještě 5 minut. Hotové sebereme z plechu a necháme vychladnout na kovové mřížce.

3

Těsně před podáváním vychladlé koláčky podélně rozkrojíme na půlky. Ze smetany a vanilkového cukru vyšleháme tuhou šlehačku, do které přidáme jednu lžící jahodového džemu a promícháme. Na spodní díl dáme připravenou náplň, přiklopíme druhou půlkou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept