Pitěrský dušený candát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pitěrský dušený candát
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57031 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
800 g | Candát obecný |
1 ks | Cibule |
0,5 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Kapary sterilované |
200 ml | Kečup |
60 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
2 ks | Okurky nakládané |
12 ks | Olivy zelené |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 3,6mg |
Draslík | 655,3mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Citrony, Kapary sterilované, Okurky nakládané, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Kečup, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olivy zelené, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pitěrský dušený candát postup přípravy receptu:
1 | Vykuchaného staženého candáta bez hlavy, ploutví a ocasu nakrájíme na porce. Dále na tenké nudličky nakrájíme velkou mrkev, na tenké plátky sterilované okurky, velkou cibuli, půlku citronu a zelené olivy bez pecek. |
2 | V kastrole osolenou rybu na másle zprudka opečeme na každé straně 3 minuty. Pak stáhneme oheň, přidáme nakrájenou zeleninu a citron, propláchnuté kapary, zalijeme kečupem s červeným vínem a zakryté 12-15 minut pomalu dusíme. |
3 | Hotový pokrm podle chuti přisolíme, rozdělíme na talíře a podáváme s vařenými bramborami, posypanými sekanou petrželkou. |