Dušený hrách s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušený hrách s bramborami
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57033 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
120 g | Brambory |
20 g | Chilli paprička |
120 g | Cibule |
250 g | Hrách |
1 g | Hřebíček |
8 g | Kmín celý |
10 g | Koriandr čerstvý |
25 ml | Limetková šťáva |
50 g | Máslo čerstvé |
800 ml | Voda pitná |
8 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 269,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 249,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Chilli paprička, Cibule, Hřebíček, Kmín celý, Koriandr čerstvý, Limetková šťáva, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrách, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušený hrách s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Předem namočený hrách postavíme na plotnu (i s vodou, ve které se namáčel), osolíme a vaříme zhruba půl hodiny. Scedíme, necháme okapat. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, brambory očistíme, rozkrájíme na kostičky, chilli papričku rozřízneme, vyškrábneme semínka a lusk posekáme na jemno. V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli a osmahneme. Přidáme celý kmín, hrách, mletý zázvor, chilli papričku, podlijeme vodou a dusíme asi 20 minut. Přidáme hřebíček, posekané lístky koriandru, brambory a dodusíme do měkka. |
2 | Před podáváním vyndáme hřebíček, pokrm zakápneme limetkovou šťávou a hrách s bramborami lehce rozmačkáme vidličkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Máme-li předvařený hrách, doba vaření se zkrátí.