Uzená treska s dušenými rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzená treska s dušenými rajčaty
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 57034 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
70 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
650 g | Treska uzená |
1 l | Voda pitná |
Dušená rajčata | |
---|---|
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
70 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1,3 kg | Rajčata |
1,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 111,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,8mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Strouhanka, Voda pitná, Cibule, Cukr krupice, Pepř bílý, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel kudrnka, Treska uzená, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzená treska s dušenými rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Petrželku kudrnku omyjeme, vodu setřepeme a velmi drobně pokrájíme. Omytá rajčata dáme do síta a spaříme vařící vodou. Poté je oloupeme a nakrájíme na plátky. Vložíme je do mísy, ochutíme solí, pepřem, cukrem a promícháme. Očištěnou cibuli drobně pokrájíme. |
2 | V pánvi rozpálíme máslo (70 g), na něm zpěníme cibuli do růžova, přidáme rajčata, 0,5 dl vody, promícháme a pod pokličkou dusíme asi 10 minut. |
3 | Uzenou tresku pokrájíme na plátky asi 1 -1,5 cm silné, pekáček vytřeme máslem (50 g), na dno klademe plátky ryby, které pokapeme olejem. Pokryjeme je dušenými rajčaty, zakapeme strouhankou a pečeme do zlatova přibližně 25 minut v troubě, předehřáté na 220°C. Porce ryby na talířích pokryjeme dušenými rajčaty, ozdobíme petrželkou a servírujeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Uzená treska s rajčaty je nejlepší s bramborovou kaší.