Recept

Candát na bílém víně

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57035
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

600 g Candát obecný
200 g Hříbky čerstvé
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
100 g Olej rostlinný
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
200 g Veka
125 ml Víno bílé
125 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 414 kcal
Kilojoule 1 733kJ
9% Sacharidy 34 g
25% Tuky 19 g
15% Sodík 301 mg
38% Bílkoviny 21 g

Candát na bílém víně postup přípravy receptu:

1

Rybu, rozkrájenou na 4 porce, vkládáme do kastrolu střídavě s plátky očištěných hřibů, přilijeme víno a vývar, osolíme, vaříme 15 - 20 minut.

2

Z veky odkrojíme kůrku, střídu nakrájíme na 8 šikmých plátků a osmažíme na oleji.

3

Z uvařené ryby slijeme vývar, odpaříme jej na 250 ml, zahustíme 1 lžící mouky, rozmíchané se lžící másla a chvíli povaříme.

4

Omáčku sejmeme s plotny, vmícháme druhou lžíci másla a 1 žloutek.

5

Na talíře upravíme porce candáta, na ně naklademe plátky hřibů, přelijeme omáčkou a obložíme osmaženou vekou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept