Jednoduchý recept

Husí játra smažená s jablky na víně

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 57038

Ingredience

500 g Jablka
800 g Játra husí
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
125 g Máslo čerstvé
1 g Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
10 g Sůl
120 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 682 kcal
Kilojoule 2 854kJ
14% Sacharidy 51 g
47% Tuky 35 g
63% Sodík 1 g
65% Bílkoviny 37 g

Husí játra smažená s jablky na víně postup přípravy receptu:

1

Očištěná husí játra nakrájíme na plátky, opepříme, obalíme v mouce, jablka oloupeme, rozpůlíme, vykrojíme jádřince a dužinu rozkrájíme na silnější plátky. V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme obalená játra a osmažíme z obou stran do zlatova. Játra vyjmeme, osolíme, do pánve na máslo poklademe plátky jablek a osmahneme po obou stranách. Jablka vyjmeme, do výpeku nalijeme tokajské víno, přisypeme posekanou petrželku a provaříme.

2

Na talíře upravíme plátky jablek, na ně položíme plátky jater a přelijeme vinnou omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept