Husí játra smažená s jablky na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husí játra smažená s jablky na víně
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 57038 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Jablka |
800 g | Játra husí |
125 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
10 g | Sůl |
120 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 720,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 96,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Játra husí, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Husí játra smažená s jablky na víně postup přípravy receptu:
1 | Očištěná husí játra nakrájíme na plátky, opepříme, obalíme v mouce, jablka oloupeme, rozpůlíme, vykrojíme jádřince a dužinu rozkrájíme na silnější plátky. V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme obalená játra a osmažíme z obou stran do zlatova. Játra vyjmeme, osolíme, do pánve na máslo poklademe plátky jablek a osmahneme po obou stranách. Jablka vyjmeme, do výpeku nalijeme tokajské víno, přisypeme posekanou petrželku a provaříme. |
2 | Na talíře upravíme plátky jablek, na ně položíme plátky jater a přelijeme vinnou omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.