Recept

Uzená treska s vařenými vejci a baby špenátem

  • Norsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 57039
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kg Baby špenát
2 l Voda pitná
Vařená vejce
2 ks Vejce slepičí
4 dl Voda pitná
Bešamelová omáčka
150 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 špetka Pepř černý mletý
0,7 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
Vařená treska
600 g Treska uzená

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 554 kcal
Kilojoule 2 319kJ
4% Sacharidy 13 g
54% Tuky 41 g
48% Sodík 966 mg
65% Bílkoviny 36 g

Uzená treska s vařenými vejci a baby špenátem postup přípravy receptu:

1

Dobře omytý baby špenát spaříme vařící vodou (asi 2 litry), necháme v sítu okapat, poté ho pokrájíme (nebo potrháme) na menší kousky.

2

V rendlíku uvaříme ve 4 dl vody vejce natvrdo. Vaříme 9 - 10 minut, poté je zchladíme, oloupeme a pokrájíme na kostičky. V druhém rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Přilijeme smetanu, metličkou rozšleháme jíšku dohladka a pomalu vaříme 10 - 15 minut. Hustou bešamelovou omáčku dochutíme solí a pepřem, přimícháme špenát a necháme dusit cca 1,5 minuty.

3

Uzené filety z tresky dáme do litru vody a pod pokličkou pomalu vaříme 15 minut. Uvařené filety pokrájíme na silnější plátky a upravíme na talířích. Přidáme špenát, na něj poklademe pokrájená vajíčka a servírujeme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept