Uzená treska s vařenými vejci a baby špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzená treska s vařenými vejci a baby špenátem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 57039 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Baby špenát |
2 l | Voda pitná |
Vařená vejce | |
---|---|
2 ks | Vejce slepičí |
4 dl | Voda pitná |
Bešamelová omáčka | |
150 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 špetka | Pepř černý mletý |
0,7 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
Vařená treska | |
600 g | Treska uzená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 251,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 325,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 45,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Baby špenát, Voda pitná, Vejce slepičí, Voda pitná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Treska uzená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzená treska s vařenými vejci a baby špenátem postup přípravy receptu:
1 | Dobře omytý baby špenát spaříme vařící vodou (asi 2 litry), necháme v sítu okapat, poté ho pokrájíme (nebo potrháme) na menší kousky. |
2 | V rendlíku uvaříme ve 4 dl vody vejce natvrdo. Vaříme 9 - 10 minut, poté je zchladíme, oloupeme a pokrájíme na kostičky. V druhém rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Přilijeme smetanu, metličkou rozšleháme jíšku dohladka a pomalu vaříme 10 - 15 minut. Hustou bešamelovou omáčku dochutíme solí a pepřem, přimícháme špenát a necháme dusit cca 1,5 minuty. |
3 | Uzené filety z tresky dáme do litru vody a pod pokličkou pomalu vaříme 15 minut. Uvařené filety pokrájíme na silnější plátky a upravíme na talířích. Přidáme špenát, na něj poklademe pokrájená vajíčka a servírujeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.