Slepičí vývar - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slepičí vývar
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 5704 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
0,5 ks | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Kečup |
1 dl | Mléko polotučné |
200 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 ks | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Nové koření celé |
1 špetka | Oregano sušené |
1 hrst | Pažitka |
1 ks | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel kořen |
1 ks | Rajčata |
1 kg | Slepice |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 206,8mg |
Draslík | 742,1mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Nové koření celé, Oregano sušené, Pažitka, Pepř černý celý, Petržel kořen, Rajčata, Slepice, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slepičí vývar postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme spolu slepici a zeleninu ve vodě s kořením, dokud není slepice měkká. |
2 | Připravíme si zavářku - rozšleháme vajíčka s mlékem, přidáme sůl, mouku a kečup. |
3 | Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče a pečeme 15 minut při 180 stupních. |
4 | Poté vykrajujeme a povaříme krátce v polévce. |