Srnčí maso s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí maso s fazolemi
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57041 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Česnek |
200 g | Cibule |
200 g | Fazole bílé sterilované |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g | Paprika zelená |
401 g | Pažitka |
1 g | Pepř černý mletý |
25 g | Saturejka |
60 g | Slanina vepřová |
600 g | Srnčí plec |
8 g | Sůl |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 179,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 128,5mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Fazole bílé sterilované, Paprika zelená, Pažitka, Saturejka, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Srnčí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí maso s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Srnčí maso z plece nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky, slaninu bez kůže nakrájíme na drobné kostičky, česnek prolisujeme, saturejku a pažitku posekáme najemno. |
2 | V pánvi na trošce oleje rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli s česnekem a osmahneme. Přidáme maso, orestujeme, přimícháme mouku, podlijeme vodou, přidáme papriky, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Přimícháme scezené nebo předem uvařené fazole a před podáváním posypeme pažitkou a saturejkou. |