Bulharská studená polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bulharská studená polévka
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57042 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
100 g | Jogurt bílý |
40 g | Kopr čerstvý |
10 ml | Ocet vinný |
250 g | Okurka salátová |
25 ml | Olej olivový extra panenský |
20 g | Ořechy vlašské |
1 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
1000 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 133,3mg |
Draslík | 592,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,5mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Jogurt bílý, Kopr čerstvý, Ocet vinný, Okurka salátová, Ořechy vlašské, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bulharská studená polévka postup přípravy receptu:
1 | Do zakysané smetany metlou zašleháme jogurt, přidáme na kostičky nakrájenou salátovou okurku, prolisovaný česnek, posekaný kopr, ochutíme solí, pepřem, vinným octem a nakonec přimícháme panenský olej. |
2 | Při podávání každou porci posypeme mletými vlašskými ořechy. |