Jednoduchý recept

Povidlový šnek

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 85 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 57045
Kategorie: Záviny

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
30 g Droždí
1,5 dl Mléko polotučné
450 g Mouka polohrubá
1,8 dl Olej slunečnicový
1 ks Vejce slepičí
Na náplň
40 g Cukr moučkový
130 g Ořechy vlašské
300 g Povidla švestková
60 ml Slivovice

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 440 kcal
Kilojoule 1 840kJ
14% Sacharidy 50 g
31% Tuky 23 g
5% Sodík 97 mg
14% Bílkoviny 8 g

Povidlový šnek postup přípravy receptu:

1

Mléko v kastrůlku zahřejeme na vlažné, přidáme rozdrobené droždí, lžičku cukru, lžičku mouky. Necháme na teplém místě vzejít kvásek. Mouku prosejeme do misky, přidáme vejce, vanilkový a zbylý krupicový cukr, vlijeme kvásek a 1,2 dl oleje. Vypracujeme ze surovin hladké těsto, které necháme na teplém místě 60 minut vykynout.

2

Vykynuté těsto přeložíme na moukou posypaný vál, rozválíme ho na přibližně 6 cm široký a 50 cm dlouhý pás. Pás potřeme zbylým olejem, namažeme povidly smíchanými s domácí slivovici a posypeme nasekanými ořechy a rozinkami. Pás stočíme do tvaru šneka. Šneka položíme do kulaté formy, necháme 15 minut nakynout.

3

Vložíme do předehřáté trouby, pečeme 35-40 minut při 170stupňové teplotě. Upečeného šneka necháme krátce vychladnout ve formě. Potom vyklopíme, posypeme moučkovým cukrem a necháme vychladnout úplně.

Poznámka

Na přípravu šneka nemusíme použít slivovici, ale rum. Ovšem originál je slivovice.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept