Jednoduchý recept

Rebarborový koláč s ořechy a želé

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 57049
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

Na těsto
180 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
180 g Máslo čerstvé
180 g Ořechy vlašské
8 ks Vaječný bílek slepičí
8 ks Vaječný žloutek slepičí
Na vymazání plechu
50 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hrubá
Na náplň
60 g Cukr třtinový
100 g Džem višňový
2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
600 g Reveň (Rebarbora)
3 dl Voda pitná
40 g Želé dortové

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 270 kcal
Kilojoule 1 131kJ
6% Sacharidy 22 g
25% Tuky 19 g
2% Sodík 36 mg
10% Bílkoviny 6 g

Rebarborový koláč s ořechy a želé postup přípravy receptu:

1

Žloutky spolu s půlkou krupicového cukru a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme v mikrovlnné troubě rozpuštěné, vlažné máslo a pokračujeme ještě chvilku ve šlehání. Bílky se zbylým cukrem vyšleháme na tuhý sníh, který vmícháme do žloutkové pěny. Nakonec vmícháme pomleté ořechy.

2

Připravené těsto vlijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do nahřáté trouby, pečeme při 180stupňové teplotě 30 minut. Upečený koláč necháme vychladnout na plechu.

3

Oloupanou rebarboru nakrájíme na 3-4 cm široké kousky, vložíme do kastrůlku, zalijeme 2 dl vody, přisypeme třtinový cukr a povaříme 5-7 minut. Škrob vsypeme do hrníčku se zbylou vodou, dobře rozkvedláme a vlijeme do kastrůlku s rebarborou. Přivedeme k varu, stáhneme ze sporáku, přimícháme džem a ještě teplou rebarborou přelijeme na korpus. Rebarboru pěkně narovnáme. Dortové želé uvaříme podle návodu na sáčku a přelijeme povrch koláče. Vložíme koláč do lednice ztuhnout a potom krájíme na úhledné čtverce nebo obdélníky.

Poznámka

Podáváme na jednotlivých dezertních talířcích jako moučník.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept