Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57050
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Cibule
0,5 ks Citrony
600 g Filé rybí
40 g Gouda
1 polévková lžíce Kapary
120 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 ks Okurky nakládané
100 g Olivy zelené
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
2 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná
500 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 490 kcal
Kilojoule 2 050kJ
3% Sacharidy 12 g
44% Tuky 33 g
162% Sodík 3 g
125% Bílkoviny 70 g

Rybí soljanka na pánvi postup přípravy receptu:

1

Porce filé osolíme, obalíme v mouce, na polovině másla z obou stran rychle opečeme, podlijeme 250 ml rybího vývaru, přikryjeme pokličkou a dusíme 15-20 minut.

2

Mezitím nakrouháme bílé hlávkové zelí, nasypeme ho do vařící osolené vody, 5 minut ho povaříme a slijeme.

3

Dále připravíme omáčku. Nakládané okurky nakrájíme na tenké nudličky, dáme do kastrolu, přidáme kapary, drobně nakrájenou velkou cibuli, 2 lžíce rajského protlaku, zalijeme zbylým rybím vývarem, zakryjeme pokličkou a 10 minut podusíme. Hotovou omáčku pak smícháme s vydušenou šťávou z ryby a podle chuti ji přisolíme.

4

Nakonec připravíme 4 varné misky vymazané máslem. Na dna rozdělíme polovinu vařeného zelí, na něj porce dušené ryby nakrájené na malé kusy, přelijeme připravenou omáčkou a pokryjeme další vrstvou zelí. Povrch zelí uhladíme, posypeme strouhaným sýrem, pokapeme rozpuštěným máslem a v horké troubě 15 minut zapékáme.

5

Hotovou soljanku posypeme sekanou petrželkou, ozdobíme zelenými olivami a plátky citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept