Recept

Kapr na cibuli po ukrajinsku

  • Ukrajina
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57051
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
600 g Brambory vařené
2 ks Cibule
20 g Cukr krupice
1 ks Feferony
0,5 kávová lžička Hřebíček
1 kg Kapr obecný
40 g Máslo čerstvé
50 g Mouka pšeničná hladká
0,5 kávová lžička Nové koření celé
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
100 ml Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 kávová lžička Sůl
300 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 135 kcal
Kilojoule 565kJ
2% Sacharidy 8 g
10% Tuky 8 g
9% Sodík 178 mg
14% Bílkoviny 8 g

Kapr na cibuli po ukrajinsku postup přípravy receptu:

1

Vykuchaného omytého kapra osušíme, vyjmeme páteř a nakrájíme na porce, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Porce po obou stranách v kastrole na oleji opečeme a uložíme do tepla.

2

Cibuli nakrájíme na kolečka a polovinu dáme osmažit do výpeku, do kterého jsme přidali máslo. Když cibule začne červenat, přidáme koření, nasekanou feferonku, cukr, ocet a druhou polovinu cibule.

3

Vše zalijeme rybím vývarem, promícháme, podle chuti přisolíme, vložíme porce kapra a dáme ještě asi na 10 minut dusit.

4

Porce ryby rozdělíme na talíře, přelijeme šťávou a podáváme s vařenými bramborami, posypanými sekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept