Kapr na cibuli po ukrajinsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr na cibuli po ukrajinsku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57051 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
600 g | Brambory vařené |
2 ks | Cibule |
20 g | Cukr krupice |
1 ks | Feferony |
0,5 kávová lžička | Hřebíček |
1 kg | Kapr obecný |
40 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
0,5 kávová lžička | Nové koření celé |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
100 ml | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 28,3mg |
Draslík | 242,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory vařené, Cibule, Cukr krupice, Feferony, Hřebíček, Kapr obecný, Nové koření celé, Olej slunečnicový, Pepř černý celý, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr na cibuli po ukrajinsku postup přípravy receptu:
1 | Vykuchaného omytého kapra osušíme, vyjmeme páteř a nakrájíme na porce, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Porce po obou stranách v kastrole na oleji opečeme a uložíme do tepla. |
2 | Cibuli nakrájíme na kolečka a polovinu dáme osmažit do výpeku, do kterého jsme přidali máslo. Když cibule začne červenat, přidáme koření, nasekanou feferonku, cukr, ocet a druhou polovinu cibule. |
3 | Vše zalijeme rybím vývarem, promícháme, podle chuti přisolíme, vložíme porce kapra a dáme ještě asi na 10 minut dusit. |
4 | Porce ryby rozdělíme na talíře, přelijeme šťávou a podáváme s vařenými bramborami, posypanými sekanou petrželkou. |