Recept

Kirgizský jehněčí guláš

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57052

Ingredience

100 g Arašídy
600 g Brambory vařené
3 ks Cibule
600 g Jehněčí kýta
150 ml Olej rostlinný
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
300 ml Vývar zeleninový
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,007 kcal
Kilojoule 4 214kJ
13% Sacharidy 48 g
100% Tuky 75 g
51% Sodík 1 g
70% Bílkoviny 39 g

Kirgizský jehněčí guláš postup přípravy receptu:

1

Očištěnou jehněčí kýtu nakrájíme na menší kostky a nadrobno cibuli. V kastrole na polovině oleje cibuli dorůžova orestujeme, přidáme jehněčí maso, osolíme a po všech stranách ho rychle opečeme. Potom maso podlijeme horkým zeleninovým vývarem nebo vodou a asi půl hodiny ho zakryté poklicí dusíme.

2

Deset minut před ukončením dušení na pánvičce rozpálíme zbytek oleje a na něm osmažíme nahrubo nadrcené arašídy. Ve chvíli, kdy je sejmeme z ohně, přimícháme k nim prolisovaný česnek, pepř a lžíci sladké papriky. Směs nasypeme na maso, dobře spolu promícháme, necháme přejít varem a odstavíme.

3

Jehněčí guláš podáváme s vařenými bramborami nebo dušenou rýží.

Poznámka

Jako příloha je vhodná i dušená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept