Recept

Pečený bramborový nákyp se slanečky

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 57053

Ingredience

1 kg Brambory
4 ks Cibule lahůdková
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 špetka Pepř černý mletý
2 ks Slaneček
5 dl Smetana 33% (šlehačka)
3 polévková lžíce Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
4 l Voda pitná
Na vytření pekáče
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 903 kcal
Kilojoule 3 776kJ
11% Sacharidy 39 g
95% Tuky 71 g
36% Sodík 729 mg
49% Bílkoviny 28 g

Pečený bramborový nákyp se slanečky postup přípravy receptu:

1

Den předem slanečky rozřízneme od řitního otvoru k hlavě, vyjmeme vnitřnosti, odkrojíme hlavy, dobře je omyjeme a vložíme do mísy s 2 litry čisté vody. Necháme je v chladničce máčet do druhého dne. Během té doby vodu vyměníme. Poté slanečky znovu opláchneme pod tekoucí vodou, podélně je rozkrojíme podél páteře, kterou vyjmeme, a slanečky vykostíme. Osušené slanečky nakrájíme na menší kostičky.

2

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Lahůdkovou cibuli očistíme, omyjeme a pokrájíme na kolečka. V misce rozkvedláme smetanu s vejci, solí a pepřem.

3

Zapékací mísu vytřeme máslem (2 lžíce) a olejem. Na dno poklademe 1/2 brambor, 1/2 cibule, pokrájené slanečky. Posypeme je zbylou nakrájenou cibulí a zakryjeme druhou polovinou brambor. Vše zalijeme smetanou s vejci. Nákyp posypeme strouhankou a pečeme v předehřáté troubě na 190 °C přibližně 35-40 minut dozlatova. Podáváme ho hned teplý. Každou porci polijeme rozpuštěným máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept